dilluns, 19 de maig del 2014

EL FORMIGUER

CLASSE DE QUART                                                                       
                                            C. MEDI 


                                   EL FORMIGUER



OBSERVACIÓ    27-3-2014


Aquest trimestre a C. Medi estem estudiant els Animals Invertebrats. Dintre dels Animals Invertebrats hi ha un grup molt gran que són els Artròpodes i dintre dels Artròpodes hi ha els Insectes. Un dels insectes és la formiga i tenim un formiguer per estudiar-lo. El formiguer és un tub allargat i prim. Per un extrem té aigua. El formiguer esta dividit en dues parts i estan unides per una goma. En l’altre extrem és per on hem posat l’aliment i on les formigues fan les seves necessitats i on les obreres agafen els ous de la reina. Hi ha una reina que és la formiga més gran del nostre formiguer. Aproximadament hi ha 39 formigues obreres. Les formigues mengen l’aliment dels ocells(gra) i també mengen espaguetis. Tots aquests aliments tenen substancies, una d’elles és el mido que és molt ric per les formigues. Les obreres porten els ous de la reina d’un lloc cap l’altre.                



 


OBSERVACIÓ    27-3-2014


Hem observat que les obreres transporten les obreres mortes on fan les necessitats. Hi ha 33 formigues obreres i una reina. També transporten el menjar i els ous cap l’extrem on esta l’aigua. D’aigua encara queda. Hi ha més ous que l’altre dia. A l’extrem de les necessitats està molt brut.


OBSERVACIÓ      9-5-2014

Hem observat que queda poca aigua i que queda molt menjar.

Aproximadament hi ha 36 formigues obreres i una reina. En l’extrem de les seves necessitats hem posat una capsa on hem posat menjar, però com és massa gran quan van allà les formigues obreres moren. Aproximadament hi ha 24 ous de la reina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada